Witam!
Z racji nawalu pracy troszeczke mnie nie bylo... Czytalem posty na biezaco ale nie mialem czasu zeby zareagowac. Wiec podsumowuje wszystko i sprobuje sie do kazdej opinii czy uwagi ustosunkowac
6)Ban na nick na stale
to byl usunal
Kick i Ban sa usuniete, zostalo tylko notice az do bolu
Przydałby się też skrypt na banowanie tych z przeklenstwami w hoście i idencie, ponieważ od niedawna widzę takie hosty (shelle pewnie), jak na przykład
Btw reszta imo jest jak narazie ok
Ja jestem na nie, gdyz zwiekszy to tylko liczbe banow, a po co? Jakby nick byl badwordem, to tak, gdyz pisac do takiego co ma w nicku "jebac" to moze zniechecic... ale na host to sie rzadko patrzy, jedynie przy join i quit, pomijajac fakt ze emulacy wogole hostow nie widza
Bot zaklada swojego wewnetrznego bana tylko w przypadku Spamu HTTP.
Tak. Ale ja mowilem o odbanowywaniu tego przez kogokolwiek. Bo bot bedzie trzymal tego bana nawet jak ktos goscia (ktory to zrobil) odbanuje, on wejdzie nic nie poda i na *on join dostanie na dzien dobry. Pzdr.
Tak. Ale ja mowilem o odbanowywaniu tego przez kogokolwiek. Bo bot bedzie trzymal tego bana nawet jak ktos goscia (ktory to zrobil) odbanuje, on wejdzie nic nie poda i na *on join dostanie na dzien dobry. Pzdr.
i bardzo dobrze bo daje na blackliste, dodac linki z emule wdo wyjatkow i juz.
Dodałem do wyjątków
http://*emule* i
http://www.*emule*. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje na wyjątki, proszę pisa?:cool:
Co do odbanowania dodalem komende ktora dziala tylko dla halfopów, opów i sopów
!delakick nick/maska Usuwa ona wewnetrzny ban w bocie oraz jednoczesnie zdejmuje ban z kanalu. (np. !unban Michal, !unban *!*lamer*@*pucozado.pl)
Jesli podajemy maske, musi sie ona zgadzac z ta, na jaka bot zalozyl bana. Jesli podajemy nick, musi byc on obecny na kanale (choc raczej sie to nie zdarza po kicku+banie ale tak na wszelki wypadek dla ulatwienia dodalem)
uszanowanko Michał kawal dobrej roboty

moim zdaniem jeszcze to co mateq pisal by sie zdalo zrobic
Dziekuje slicznie, co do propozycji MateQ czyt. wyzej
Michal, jeszcze nalezy jakas mala korekte zrobic
... poranna sesja 22-05-07 :
[08:07:13] ...chlip....
[08:07:13] VenomPRO has been kicked off channel #emule-polish by eMuleBot (7 x . = kick)
[08:12:43] VenomPRO sluchaj tj.tak DonkeyServer no 2 z ip 62xxxxxxxx lun BIGBanG no 9 z ip 80xxxxxxx do tych sie podlaxz VenomPRO
[08:12:44] edek30 has been kicked off channel #emule-polish by eMuleBot (15 x x = kick)
Tu masz moje zdanie dokladnie zapisane:
Runner, czy ja wiem? Michal zmieni max 20 znaków i sam skrypt nie będzie miał sensu, ponieważ rzadko który flooder pisze 20 znaków pod rząd. Jak dla mnie 5 (chyba tak jest) jest ok, ew. można zwiększy? do 8-10.
Dziekuje MateQ za spisanie mysli, P.S.: 7 znakow jest uznane juz jako powtorzenie
Moge tylko dodac, ze ma to swoje dobre strony:
[22/05/2007][15:40:54]
walcie sie na morde zasrasńce!!!!!!!!
[22/05/2007][15:40:54] * antonii was kicked by eMuleBot (8 x ! = kick)
[22/05/2007][15:41:03] antonii (104583467F@mf-6C0C245C.neoplus.adsl.tpnet.pl) has joined. «111 people»
[22/05/2007][15:41:11] hmmmmmmmmmmmm.....
[22/05/2007][15:41:11] eMuleBot sets mode: +b *!*583467F@*.adsl.tpnet.pl
[22/05/2007][15:41:11] * antonii was kicked by eMuleBot (12 x m = ban)Zrobione, wszystkie adresy *@hotmail.* i *@msn.* sa zaliczane do HTTP Links Spamming (czyli jesli pierwszy tekst jaki user napisze po wejsciu na kanal to ktorys mail z hotmailu lub msn, to bot zaklada akicka swojego jak w przypadku linkow WWW. Dziala tu tez komenda !delakick dla teamu ktora opisalem powyzej)
I w ogole wszystkie adresy e-mail
Bez przesady.... chociaz jesli taka by byla wola teamu e-p to czemu nie...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, dziekuje za opinie przychylne i nieprzychylne (czyli za wszystkie) i jesli ktos by jeszcze cos mial do dodania czy odjecia to zachecam, krytyke przyjme otwarcie

P.S.: Wszystkie zmiany postaram się uaktualnic w pierwszym poscie jak najszybciej, zeby byl on na biezaco i zawieral wszystkie "atrakcje" jakie oferuje nam bot.